Vancouver en Vancouver Island

11 dagen / 9 nachten

Hoogtepunten

Vancouver en Vancouver Island - Rondreis Canada | US Travel

Reisbeschrijving

Vancouver Island is het grootste eiland aan de westkust van het Amerikaans continent. Het biedt je de mogelijkheid om in beduidend minder kilometers te genieten van de natuurpracht van Canada in combinatie met 2 begeesterende steden. Voor wie houdt van rustig ontdekken en chillen in de natuur, aan de kust en in de stad.

Vancouver en Vancouver Island

Programma

Dag 1: Brussel – Vancouver

Vlucht naar Vancouver, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: Vancouver – Parksville

Ferry overtocht naar het eiland en rit naar Parksville.

Dag 3: Parksville – Tofino

Op weg naar Tofino.  Stop aan Cathedral Grove, een donker en vochtig regenwoud dat zijn naam dankt aan de gigantische bomen. Maak een wandeling en bewonder de eeuwenoude bomen, gigantische thuja’s (of rode cederbomen), Canadese sparren… Nadien verder naar Tofino.

Dag 4+5 : Tofino

Tofino is door haar prachtige stranden een erg geliefde trekpleister die elk jaar erg veel surfers verleidt. Geniet van een wandeling langs het beroemde strand « Long Beach » of verken de tropische wouden. Dit gebied is ook gekend voor zijn grote variëteit aan vogels zoals de arend of de papegaaiduiker. In de namiddag ken je een cruise ondernemen om de walvissen en zwarte beren te observeren.  Ook de excursie Hot Springs Adventure mag niet ontbreken.  Via een bottocht met observatiedek vaar je naar natuurlijke warmwaterbronnen.

Dag 6: Tofino – Victoria

Op weg naar Victoria mag een stop in de artiestengemeenschap « Chemainus » niet ontbreken.  Chemainus is een boshakkersgemeenschap die het verval van de bosindustrie trachtte te weerstaan door in 1980 een enorm revitalisatieprogramma uit de grond te stampen. De oude gebouwen werden gerestaureerd en de geschiedenis van de stad werd op de muren geschilderd en zo ontstond het « Festival of Murals »… Vandaag de dag kan je er een veertigtal schilderijen van talrijke Noord-Amerikaanse artiesten bewonderen verspreid doorheen het dorp die vooral scènes van het alledaagse leven en de vroegere industrie uitbeelden.

Dag 7: Victoria

De hoofdstad van British-Colombia, Victoria, zo genaamd ter ere van de koningin die dezelfde naam draagt, is een hemels rustoord. Het biedt een schat aan contrasten en tegelijkertijd een sterk historisch karakter en een alomtegenwoordige moderniteit. Geniet van de talrijke tuintjes en de pracht van het panoramisch uitzicht over de zee.  Wil je deze stad op een originele manier ontdekken?  Neem dan deel aan 3 uur durende kajaktocht onder leiding van een gids en ontdek de stad vanaf het water. 

Dag 8: Victoria – Vancouver

Verlaat Victoria en rij naar terminal in Swartz Bay voor de overtocht naar Tsawwassen (tickets inbegrepen). Bewonder het uitzicht over de Gulf Islands tijdens de oversteek van de Straat van Georgia.  Nadien rit naar Vancouver.

Dag 9 + 10: Vancouver

2 dagen om van Vancouver en omgeving te ontdekken.  Neem de hop on hop of bus die langs de verschillende bezienswaardigheden rijdt zoals Robson Street met zijn winkels, Chinatown, Vancouver Aquarium, Stanley Park, Science World, Gaston, Granville Island, …

Ontdek je liever de plaatselijke lekkernijen en dranken.  Dan is de brewery en foodtruck de ideale excursie voor jouw.

Dag 11: Vancouver – Brussel

Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar België.

Dag 12 : Brussel

Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Vancouver en Vancouver Island