Toeren langs de levensader van Oost-Canada

15 dagen / 13 nachten

Hoogtepunten

Thousand Islands - Toeren langs de levensader van Oost-Canada - Rondreis Canada | US Travel

Reisbeschrijving

De Saint Lawrencerivier verbindt de Atlantische Oceaan met de Grote Meren aan de Canadees-Amerikaanse grens. Het is een van de grootste rivieren in Noord-Amerika en écht de levensader van Oost-Canada. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steden als Quebec en Montreal langs deze moeilijk tembare rivier ontstaan zijn. 1000 Islands, een archipel in de Saint Lawrencerivier, is er een mooi voorbeeld van.

Toeren langs de levensader van Oost-Canada

Programma

Dag 1: Brussel – Montreal

Vlucht naar Montreal, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: Montreal

Montreal vormt het culturele hart van Canada en heeft een boeiende geschiedenis en schitterende architectuur.  Ook voor de gastronomie is dit gekend.  Tip: bezoek de Ville Souterraine, een ondergronds stad met winkels, restaurants, hotels en bioscopen.  Ook de oude stad met zijn vele historische gebouwen, mooie pleinen en oude haven zijn de moeite waard.  De bekendste pleinen zijn Place Jacques-Cartier met in de zomer vele straatartiesten en terrasjes, en Place d’Armes met de Basilique Notre-Dame, bijzonder voor de glas in loodramen waarop de geschiedenis van Montreal staat afgebeeld.

Dag 3: Montreal – Kingston/1000 Islands

1000 Islands is een archipel in de Saint Lawrencerivier bestaande uit verschillende eilanden die zich uitstrekken over een lengte van 80 km.  Beklim de 130 m hotel 1000 Island Tower waar je vanaf 3 panoramische dekken de wijde omgeving kunt zien.

Dag 4: 1000 Islands

Vandaag staat een boottocht langs de eilanden op het programma.  Er zijn meer dan 1500 klein en grote eilanden, onbewoond of bewoond met prachtige huizen of zelfs een kasteel.  Tijdens deze tocht kom je alles te weten over de mooie eilanden en legendes zoals het Boldt kasteel, een monument ter ere van de dolle liefde tussen man en vrouw.  Misschien ontdek je hier ook wel de oorsprong van de bekende Amerikaanse Thousand Islands dressing.

Dag 5: 1000 Islands – Ottawa

De stad Ottawa is verdeeld over 2 provincies, namelijk Ontario en Quebec.  Hier zijn tal van historische en culturele plekken.  Wandel de 7,5 km lange Confederation boulevard, die tal van musea, overheidsgebouwen en monumenten met elkaar verbindt.  Zo passeer je onder andere langs Parliament Hill, Sussex Drive en Rideau Hill. 

Dag 6: Ottawa

Vandaag kan je terecht in één of meerdere musea zoals Bytown Museum, het Canada Aviation Museum, Science en Technology Museum, Agricultural Museum, Museum of Nature en het War Museum.

Dag 7: Ottawa – Mont Tremblant National Park

Mont-Tremblant National Park is het oudste provinciale park en dankt zijn naam aan de Mont-Tremblant berg.  Tijdens de zomer kan je er genieten van tal van activiteiten zoals kort en lange wandel- en trektochten, mountainbiken, kanoën en kajakken p het meer.  Neem zeker ook een duik in het heldere water van Lake Lauzon.

Dag 8: Mont Tremblant

In het park kan je meer dan 194 soorten vogels en meer dan 40 zoogdieren en meer spotten zoals elanden, herten, wolven, vossen, zwarte beren, hazen, eekhoorns, Canadese bevers, muskussen, otters, …    

Dag 9: Mont Tremblant – Saint Alexis des Monts

Saint Alexis des Monts ligt in de Laurentian Mountains en maakt deel uit van het Mastigouche Wildlife Reserve waar jagen, vissen, kanoën en mountainbiken de populairste activiteiten zijn. 

Dag 10: Saint Alexis des Monts

Keuze uit één van de vele activiteiten die de regio biedt of misschien gewoon een dagje rust.

Dag 11: Saint Alexis des Monts – Quebec

Op weg naar Quebec.  Onderweg kan je stoppen aan Microbrouwerij Nouvelle France.  In deze brouwerij worden 7 verschillende bieren gebrouwen, waaronder 3 glutenvrije.  In het bijbehorende Economuseum worden de ouderwetse technieken getoond, die vroeger gebruikt werden bij het maken van bier alsook de wijze waarop dit nu gebeurt.  Tip voor een origineel middagmaal: stop aan een typisch ‘Sugar Shack’ of ‘Cabane à sucre’.  De commerciële Sugar Shack bestaan meestal uit een souvenirwinkel en een restaurant, waar een typische folkloristische maaltijd geserveerd wordt  waarin witte bonen, ham, spek, worst, pannenkoek, poffertjes en natuurlijk esdoornsiroop een grote rol spelen.  Om de gezelligheid te verhogen worden er ook vaak folkloristische liedjes gezongen en gedanst.  Verder naar Quebec.

Dag 12 + 13: Quebec

In Quebec kan je heerlijk wandelen in de historische oude straatjes.  Oud-Quebec vormt het centrum met koloniale huizen en gezellige straatjes en ligt verspreid over Haute Ville en Basse Ville, met elkaar verbonden door trappen en een treintje.  Het oude centrum staat ook op de Wereldergoedlijst van UNESCO.  Maak je keuze uit tal van bezienswaardigheden zoals Château Frontenac, een statig kasteel gelegen op een hoge rots dat nu dienst doet als hotel, de militaire vesting La Citadelle, parlementsgebouw Hotel du Parlement, kathedraal Notre Dame de Quebec, stadspark Plains of Abraham Battlefield Park, Basse ville met de Rue du Petit-Champlain, een sfeervol straatje met leuke winkels en restaurants, …

Dag 14: Quebec – Brussel

Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar België.

Dag 15: Brussel

Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Toeren langs de levensader van Oost-Canada