Cowboys en ranches in Texas

12 Dagen / 10 Nachten

Hoogtepunten

Texaanse cowboy - Rondreis Texas |US Travel

Reisbeschrijving

“In Texas, everything is bigger.” Op indrukwekkende rondreis ontdek je alle highlights van de Lone Star State, met onder andere hoofdstad Austin en de ongerepte natuur van het eindeloze Big Bend National Park. Kruip in de huid van een echte Texaan en laat je onderdompelen door het leven op de ranch. Trek je ‘boots’ aan en begin aan je eigen avontuur door het Wilde Westen.

Cowboys en ranches in Texas

Programma

Dag 1: Brussel – Dallas

Vlucht naar Dallas, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: Dallas

Dallas werd bekend dankzij de serie ‘Dallas’ over de familie Ewing die rijk werd dankzij de olie-industrie en op de Southfork Ranch leefde. De familieranch kan je nog steeds bezoeken. Maar Dallas biedt natuurlijk nog meer zoals The Dallas Museum of Art en The Sixth Floor Museum over een van de meest mysterieuze gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis: de moord op John F. Kennedy. Een kilometer verder vind je de Reunion Tower, een observatietoren van 171 m hoog. Bij goed en helder weer zie je Fort Worth, dat 50 km verder ligt.

Dag 3: Dallas – Fort Worth (ca. 50 km)

Op naar Fort Worth. Waar je het echte Wilde Westen beleeft. Er zijn tal van activiteiten zoals de optocht met de Longhorn-koeien. Koop hier je eigen cowboylaarzen en cowboyhoed en het Wild West-avontuur kan beginnen. In het centrum neem je een kijkje in een van de vijf musea. Of geniet van een lekker drankje in een van de saloons.

Dag 4: Fort Worth – Austin (ca. 305 km)

Austin is de hoofdstad van Texas en gekend als ‘Live Music Capital of the World’. Breng zeker een bezoek aan Sixth Street voor een avond entertainment in een van de vele bars of muziekcafés. Of bezoek de University of Texas met zijn verschillende musea, bibliotheken en sportfaciliteiten. Andere bezienswaardigheden zijn het Texas State Capitol, het op een na grootste van de VS, en het Bob Bullock Texas State History Museum met informatie over alle grote gebeurtenissen uit de Texaanse geschiedenis. Sla ook de Congress Avenue Bridge niet over, waar van maart tot november guanovleermuizen schuilen. ’s Avonds geniet je van een spectaculair zicht wanneer de vleermuizen op insectenjacht vertrekken.

Dag 5: Austin – Del Rio (ca. 375 km/ca. 4u00)

Del Rio is een typische Texaans grensstadje met leuke restaurants en winkels, gelegen bij Amistad National Recreation Area, een helderblauw stuwmeer en bij Seminole Canyon State Historical Park waar je petrogliefen kan zien van meer dan vierduizend jaar oud. Maak een stop bij de Val Verde Winery, volgens hen het oudste wijnbedrijf van Texas en gekend voor Tawny Port. Je kan een rondleiding volgen en afsluiten met een proeverij.

Dag 6: Del Rio – Big Bend National Park (ca. 350 km/ca. 3u30)

Het Big Bend National Park ligt op de grens tussen Amerika en Mexico. Het park dankt zijn naam aan de grote bocht in de Rio Grand Rivier. Dankzij de ligging in de Chihuahuawoestijn ontdek je een grote diversiteit aan planten en diersoorten. De gekendste plaatsen zijn Chisos Basin en de Santa Elena Canyon.

Dag 7: Big Bend National Park

Vandaag heb je alle tijd om Big Bend National Park te bezoeken. Het park bestaat uit verschillende regio’s: Rio Grande Village Visitor Center in het zuidoosten, Panther Junction Visitor Center in het noordoosten, het centraal gelegen Chisos Basin Visitor Center en Castolon Visitor Center in het zuidwesten. Start je bezoek zeker met een stop aan een van deze centra. Je kan er terecht voor tal van informatie over het park, wandelwegen, plant- en diersoorten …

Dag 8: Big Bend National Park – Midland (ca. 330 km/ca. 3u30)

Eerste stop aan het Historic Ford Stockton, een oude militaire basis uit de 19de eeuw. Verder naar het centraal gelegen Midland, een ideale stop tussen Big Bend National Park en Fort Worth. Deze regio is een echt ranchgebied, maar door de ontdekking van olie is het uitgegroeid tot het centrum van de olie-industrie. Je kan er het Permian Basin Petroleum Museum en Chaparral Racecar Gallery bezoeken, een museum over de Amerikaanse olie-industrie. In dit museum zijn ook mooie muurschilderingen te zien over de American West en 7 racewagens van Formule 1-coureur Jim Hall. Liever even wandelen in de natuur? In het I-20 Wildlige Preserve kan je bobcats, vossen, stekelvarkens, wasberen … spotten.

Dag 9: Midland – Graham (ca. 400 km/ca. 4u00)

Onderweg naar Graham stoppen we in Abilene even voor een bezoek aan Frontier Texas. Frontier Texas is een groot museum waar het oude westen centraal staat met o.a. oude vuurwapens en historische gebouwen zoals een treinstation, gevangenis en school. Verder naar een echte ranch waar je twee nachten logeert en het dagelijkse leven van de cowboys ervaart.

Dag 10: Graham

Vandaag volg je de gebruiken en activiteiten op de ranch. Je kan ook deelnemen aan enkele bijzondere activiteiten zoals paardrijden, huifkartochten, kleiduifschieten, lasso werpen …

Dag 11: Graham – Brussel

Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

Dag 12: Brussel

Aankomst te Brussel.

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Cowboys en ranches in Texas