Rondreis Texas, New Mexico & Oklahoma

15 Dagen / 13 Nachten

Hoogtepunten

Palo Duro Canyon - Rondreis Texas, New Mexico & Oklahoma | US Travel

Reisbeschrijving

Verschillende zuidelijke Amerikaanse staten ontdekken op één rondreis? Ga op verkenning naar Texas, New Mexico en Oklahoma en maak een veelzijdige, boeiende reis door de VS. Van Dallas naar de Longhorn-koeien van Forth Worth, en van de cowboys in Amarillo naar de tweede grootste canyon van de VS in Palo Duro Canyon & State Park.

Rondreis Texas, New Mexico & Oklahoma

Programma

Dag 1: Brussel – Dallas (Texas)

Vlucht naar Dallas, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: Dallas (Texas)

Dallas werd bekend dankzij de serie ‘Dallas’ over de familie Ewing die rijk werd dankzij de olie-industrie en op de Southfork Ranch leefde. De familieranch kan je nog steeds bezoeken. Maar Dallas biedt natuurlijk nog meer zoals The Dallas Museum of Art en The Sixth Floor Museum over een van de meest mysterieuze gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis: de moord op John F. Kennedy. Een kilometer verder vind je de Reunion Tower, een observatietoren van 171 m hoog. Bij goed en helder weer zie je Fort Worth, dat 50 km verder ligt.

Dag 3: Dallas – Fort Worth (ca. 50 km) (Texas)

Op naar Fort Worth. Waar je het echte Wilde Westen beleeft. Er zijn tal van activiteiten zoals de optocht met de Longhorn-koeien. Koop hier je eigen cowboylaarzen en cowboyhoed en het Wild West-avontuur kan beginnen. In het centrum neem je een kijkje in een van de vijf musea. Of geniet van een lekker drankje in een van de saloons.

Dag 4: Fort Worth – Abilene (ca. 240 km) (Texas)

Abilene werd rond 1881 gesticht als doorvoerplaats van vee. Breng een bezoek aan de Frontier Texas-expositie en ervaar hoe men leefde tussen 1780 en 1880. In de Buffalo Gap Historic Village reis je terug in de tijd in historische bouwwerken zoals een kapsalon, dokterspraktijk, smidse, school en rechtbank.

Dag 5: Abilene – Lubbock (ca. 265 km) (Texas)

Lubbock is de geboorteplaats van de bekende rock-‘n-rollzanger Buddy Holly. Op het Lubbock Cemetery kan je zijn graf bezoeken. Zijn standbeeld staat in het centrum, tegenover het Buddy Holly Center. Als wijnliefhebber moet je Lubbock zeker bezoeken voor de bekroonde wijnen. In het National Ranching Heritage Center ervaar je de geschiedenis en cowboysfeer. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd zoals het bijeendrijven van vee.

Dag 6: Lubbock – Carlsbad (ca. 290 km) (Texas – New Mexico)

Het Carlsbad Caverns National Park, vermeld op de Werelderfgoedlijst, is zeker een bezoek waard. Een indrukwekkend grottenstelsel met een van de grootste kamers ter wereld. Daarna verken je het Living Desert Zoo & Garden State Park om onder andere adelaars, bizons en grijze wolven te spotten. Even op adem komen? Aan het Lake Carlsbad Beach Park kan je heerlijk zwemmen en watersporten.

Dag 7: Carlsbad – Roswell (ca. 123 km) (New Mexico)

Woestijnstad Roswell staat bekend voor zijn vermeende aliens. In de buurt zou in 1957 een ufo neergestort zijn. Rond Roswell vind je enkele kleine natuurparken zoals Bitter Lake National Wildlife Refuge en de Salt Creek Wilderness.

Dag 8: Roswell – Amarillo (ca. 345 km) (New Mexico – Texas)

Amarillo is ontstaan uit verschillende ranches. Bezoek zeker de fameuze Cadillac Ranch aan Route 66, waar oude Cadillacs vind, begraven met hun neus in de grond. De achterste helft is versierd met graffiti. Wie een spuitbus meebrengt kan zelf een bericht op een van de wagens achterlaten. Honger? Stop dan bij The Big Texas Steak Ranch waar je gratis steak kan eten. Eén voorwaarde: je moet de steak van 72 oz (2 kg) binnen één uur naar binnen werken.

Dag 9: Palo Duro Canyon & State Park (ca. 50 km) (Texas)

De Palo Duro Canyon is de op een na grootste canyon van de VS. In het Palo Duro State Park bewonder je de prachtige natuur en de ruim 240 m diepe canyon, 200 km lang en 32 km breed . Je kan de canyon afdalen of een rit maken met een jeep door het prachtige, ruige gebied.

Dag 10: Amarillo (Texas)

Op verkenning door Amarillo stad. Paardenliefhebbers mogen het American Quarter Horse Hall of Fame & Museum niet overslaan. Hier kom je alles te weten over de Quarter Horse, een speciaal paardenras dat vooral bij shows, rodeo’s en races wordt ingezet voor zijn korte sprints en wendbaarheid.

Dag 11: Amarillo – Oklahoma City (ca. 420 km (Texas – Oklahoma)

Oklahoma City is verdeeld in verschillende wijken met eigen kenmerken. Het Adventure District heeft tal van attracties, zoals de Oklahoma City Zoo, het Science Museum en het National Cowboy & Western Heritage Museum. In Bricktown vind je veel restaurants en een bruisend nachtleven. Daarna ontdek je het kunstzinnige en historische Paseo Arts District met het Civic Center Museum Hall, de Myriad Botanical Garden en het Oklahoma City Museum of Art. Het Film Exchange District is dan weer een wijk waar vroeger grote filmbedrijven gevestigd waren.

Dag 12: Oklahoma City (Oklahoma)

Verdere verkenning van de stad. Of ga relaxen aan Lake Hefner, een groot meer omgeven door parken waar je kan zeilen, vissen, wandelen, fietsen …

Dag 13: Oklahoma City – Dallas (ca. 375 km (Oklahoma – Texas)

Nog even genieten van deze stad en dan richting Dallas.

Dag 14: Dallas – Brussel

Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

Dag 15: Brussel

Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Rondreis Texas, New Mexico & Oklahoma