Amerikaanse geschiedenis in de Deep South

11 Dagen / 9 Nachten

Hoogtepunten

Plantage Louisiana - Rondreis Deep South: Texas, Louisiana & Mississippi | US Travel

Reisbeschrijving

Deze rondreis door de Deep South toont je de geschiedenis van Texas, Louisiana en Mississippi. Ga terug in de tijd en doorgrond de voormalige plantages van de Deep South. Je verdiept je in de geschiedenis en de afschaffing van de Amerikaanse slavernij, de drang naar vrijheid en emancipatie.

Amerikaanse geschiedenis in de Deep South

Programma

Dag 1: Brussel – Houston (Texas)

Vlucht naar Houston, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: Houston (Texas)

De qoute “Houston, we have a problem” maakte Houston wereldberoemd. Het Houston Space Center is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Leer bij over de zwaartekracht en de sterrenstelsels, vlieg door de ruimte, ontdek Mars en neem een kijkje in de Control Room die de eerste maandlanding coördineerde. Cultuurliefhebbers kunnen het Museum District of het Theater District bezoeken. Het Museum of Natural Science staat in het teken van diamanten, mineralen, scheikunde, wildlife en energie.

Dag 3: Houston – Lafayette (ca. 350 km) (Texas – Louisiana)

Lafayette is ontstaan door de afstammelingen van de eerste Franse kolonisten. In Acadian Village kan je een kijkje nemen in het leven van de Acadians, die vanaf de 18de eeuw naar Louisiana trokken. Er staan authentieke gebouwen die nog dateren van die tijd. Het ‘Lafayette Natural History Museum & Planetarium’ is een combinatie van een museum en planetarium.

Dag 4: Lafayette – Baton Rouge (ca. 90 km) (Louisiana)

De jarenlange Franse, Spaanse en Britse overheersing geven Baton Rouge een bijzondere mix van culturen. Capitoolgebouw Old Louisiana State Capitol staat op een heuvel naast de Mississippi-rivier. Het Louisiana State Museum vertelt meer over de geschiedenis, industrie en cultuur van Louisiana. Stop zeker ook eens bij één of meerdere plantages en landhuizen die deze regio typeren.

Dag 5: Baton Rouge – Natchez (ca. 150 km) (Louisiana – Mississippi)

Natchez is de oudste nederzetting aan de Mississippi met een oneindig brede rivier, bezaaid met eilandjes en moerassige wouden op de oevers. Hier ervaar je waarin de plantagebezitters leefden. Start je bezoek bij het welkomstcenter waar je verschillende tours door de regio kan reserveren met bezoek aan verschillende plantagehuizen. Op het Natchez City Cemetery vind je de graven van slachtoffers en veteranen uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De inscripties op hun grafstenen vertellen over de geschiedenis.

Dag 6: Natchez – Vicksburg (ca. 120 km) (Mississippi)

Veel bezienswaardigheden in Vicksburg staan symbool voor de geschiedenis en de grote oorlog tussen Noord en Zuid in 1863. Je ontdekt het allemaal in het Vicksburg National Military Park. Verschillende historische stopplaatsen langs de 25 km lange route geven je zelfs nog een beter beeld. Fan van Coca-Cola? Stop dan zeker even bij het ‘Biedenharn Museum of Coca-Cola’, waar je een gigantische verzameling vindt van alles wat met Coca-Cola te maken heeft.

Dag 7: Vicksburg – Jackson (ca. 80 km) (Mississippi)

Jackson werd bekend door de film over de strijd van de Afro-Amerikaanse vrouwen in de jaren 60. In het hart van de stad ligt de historische wijk Fondren District met tal van restaurantjes en toffe bars zoals The Apothecary in Brent’s Drugs. Een winkeltje in jaren 50-stijl met heerlijke cocktails. Ook aan musea en bezienswaardigheden geen gebrek: de twee capitoolgebouwen Mississippi State Capitol en Old Capitol Museum. Ook de moeite zijn Eudora Welty House, Smith Robertson Museum en het Mississippi Museum of Art.

Dag 8: Jackson – New Orleans (ca. 300 km) (Mississippi – Louisiana)

Levendige stad New Orleans is de geboortestad van jazz. Ook de vele invloeden van de koloniale tijd zijn hier te vinden. French Quarter is een beroemde Franse wijk met huizen met typische gietijzeren balkons uit de 18e eeuw. Geniet van de gezellige straten, cafés en muziekclubs. De dag afsluiten doe je hier in een van de vele muziekcafés.   Een ander leuk deel is het Garden District, waar de meeste plantagehuizen en -villa’s staan. Verder is New Orleans ook gekend voor Mardi Gras, de laatste dag van carnaval. Met tal van parades, fanfares en feestvierders is dit evenement een must. Kan je er niet bij zijn? Boek dan een Mardi Gras-tour om te ontdekken hoe de wagens worden gemaakt en hoe architecten en kunstenaars het feest organiseren. Hop zeker ook op een van de oude trams.

Dag 9: New Orleans (Louisiana)

Vandaag staat de St Louis Cathedral en het museum The Presbytère op het programma. St Louis Cathedral is de oudste kathedraal van Noord-Amerika. Met zijn 3 torens lijkt het trouwens meer op een kasteel. Het museum The Presbytère geeft de geschiedenis van de stad weer en ook de slavenmarkten die er vroeger plaatsvonden. Ook het voodoo- museum en het Saint Louis Cemetery mogen niet op je lijstje ontbreken. Zo’n 15% van de inwoners gelooft nog in de voodoo-religie. Het Historic Voodoo Museum geeft de geheimen van deze religie prijs. Een bezoek aan het Saint Louis Cemetery lijkt misschien een rare keuze, maar is zeker de moeite waard. Alle graven liggen boven de grond met allerlei huisjes, tombes en standbeelden. De keuken van New Orleans is dan weer een mengelmoes van de Franse, Spaanse, Afrikaanse en Cajun-keuken. Proef van de gumbo, stoofpot, Bayou Swamp Food en alligatorsnacks zoals worstjes of kebab. Of zet je tanden in een Po-Boy, een traditionele sandwich met vlees of zeevruchten, belegd met mayonaise, augurk en tomaat.

Dag 10: New Orleans – Brussel

Nog even genieten van New Orleans en dan op weg naar de luchthaven. Inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

Dag 11: Brussel

Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Amerikaanse geschiedenis in de Deep South