Rondreis door veelzijdig Oregon

15 dagen / 13 nachten

Hoogtepunten

Mount Hood - Rondreis door veelzijdig Oregon | US Travel

Reisbeschrijving

Een ruige kustlijn, diepgroene bossen, vulkanen en gletsjers. Oregon is zo uiteenlopend dat je deze staat moeilijk in één woord kunt vatten. Reden te meer om deze intrigerende staat te willen ontdekken. In Portland met zijn koffiebars en onafhankelijke brouwerijtjes ontdek je het hippe stadsleven. Verder doet de ongerepte natuur je mond openvallen. Van Wizard Island en Crater Lake, tot Mount Hood: met zijn 3.429 m de hoogste piek van de staat Oregon.

Rondreis door veelzijdig Oregon

Programma

Dag 1: Brussel – Seattle
Vlucht naar Seattle, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel. Start met verkenning van de stad ‘Emerald City’.
Dag 2: Seattle
Bezoek de 185 m hoge Space Needle Toren met een prachtig zicht over de stad, de typische boerenmarkt Pike Place, het reuzenrad Seattle Great Wheel en de Waterfront met tal van winkels en restaurants. Je kan Seattle ook bekijken vanaf het water met één van de vele boottochten.
Dag 3: Seattle – Olympic National Park – 245 km
Rit naar het Olympic National Park, bekend voor zijn verschillende ecosystemen: kust, bergen, gletsjers en regenwoud. Maak een prachtige rit naar Hurricane Ridge voor het prachtige zicht over de Olympic Mountains. Zoek je meer actie? Stop dan aan Lake Crescent waar je kan raften en kayakken. Verder vind je er tal van hot springs en zijn onder andere elanden, zeeotters, marmotten en zwarte beren de inwoners van dit park.
Dag 4: Olympic National Park – 270 km
Verdere verkenning van het park. Rit naar Hoh Rain Forest, het regenwoud, met varens, mos, 40 m hoge bommen en watervallen.
Dag 5: Quinault – Portland – 300 km
Portland, ook gekend met de bijnaam ‘City of Roses’. Deze stad heeft veel stadsparken waar je vele rozen ziet. Er is zelfs een speciale ‘rose garden’. Verder is dit een paradijs voor de nieuwe ‘hipsters’ en de kunstzinnige. Iedereen kan er zijn wie hij is.
Dag 6: Portland
Probeer zeker ook een lekker biertje in een van de vele microbrouwerijen, want iedere kroeg brouwt hier zijn eigen bier. Op zaterdag en zondag kan je genieten van de Saturday Market met unieke kunstcreaties en livemuziek. Wil je weten welk weer het de volgende dagen zal zijn? Bezoek dan Pioneer Courthouse Square, waar de Weather Machine elke middag het weer voorspelt.
Dag 7: Portland – Newport – 212 km
Newport staat bekend voor zijn Dungeness krab, vuurtoren van Yaguina Head en de prachtige haven onder de Yaquina Bay Brug.
Dag 8: Newport – Coos Bay – 158 km
Verder langs de Pacific Coast. Maak een stop bij het Oregon Dunes National Recreatiegebied met de door de wind gevormde zandduinen. Hier kan je wandelen, paardrijden of rijden in de speciale duinbuggy’s. Verder naar Coos Bay. Hier kan je een wandeling maken langs de promenade, winkelen of lekker eten in een van de restaurants.
Dag 9: Coos Bay – Medford – 266 km
De reis gaat verder naar het Crater Lake National Park, een natuurgebied bekend om het grootste kratermeer van de USA. Overnachting in Medford.
Dag 10: Medford – Crater Lake – Bend – 307 km
Naar Crater Lake, een van de helderste meren ter wereld. Je kan hier verschillende wandelingen maken met fantastische uitkijkpunten. Verder naar Bend, gelegen aan de Deschutes Rivier, waar de bossen en bergen plaats maken voor woestijnlandschap.
Dag 11: Bend – Mount Hood – Hood River – 270 km
Het hoogste punt van de Staat Oregon ligt in Mount Hood, op 3.429 m hoogte. Dit is een vulkaan waarvan de hellingen bedekt zijn met sneeuw en 12 gletsjers herbergen. Tal van sportactiviteiten zoals wintersporten, klimmen … zijn hier dan ook populair.  Tijdens de zomermaanden kan je dan weer genieten van de vele rivieren en meren waar je tal van watersporten kan beoefenen.
Dag 12: Hood River – Mount Rainier National Park – 200 km
Verder naar het Mount Rainier National Park. De trekpleister daar is de 4.392 m hoge vulkaan. Het centrum van het park is Paradise met weides, watervallen en rivierkloven.  De mooiste wandeling is de Skyline Trail tot aan de Murtle waterval.
Dag 13: Mount Rainier National Park – Seattle – 120 km
Nog even genieten van dit prachtige park en dan naar Seattle.
Dag 14: Seattle – Brussel
Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel.
Dag 15: Brussel
Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Rondreis door veelzijdig Oregon