Roadtrip East Coast en Niagara Falls

15 dagen / 13 nachten

Hoogtepunten

New York - Roadtrip East Coast en Niagara Falls | US Travel

Reisbeschrijving

Combineer verschillende citytrips naar Boston, Washington en New York met Niagara Falls in één reis. Op deze boeiende roadtrip ontdek je de verschillende highlights op eigen ritme. Je reist van van de ene wereldstad naar de andere, met onderweg ook heel wat te beleven. Blijf je op het eind van je reis liever nog wat langer in New York? Dan regelen we een verlengd verblijf.

Roadtrip East Coast en Niagara Falls

Programma

Dag 1: Brussel – Boston
Vlucht naar Boston en tranfser  naar het hotel.
Dag 2 + 3: Boston
Verkenning van de stad.  Start met de Freedom Trail, een 4 kilometer lange wandeling langs de historische highlights in Boston. De route doet maar liefst 16 bezienswaardigheden aan.  Maak een stop aan Quincy Market, North Market en South Market en geniet van een heerlijke maaltijd.  Ga naar de 50ste verdieping van de 276 meter hoge wolkenkrabber Prudential Tower en geniet van een schitterend uitzicht van de stad.  Wandel door Beacon Hill, een historische wijk beschouwd als de mooiste wijk van de stad. Deze buurt is gebouwd op een heuvel en staat vooral bekend om har nauwe straatjes met keien en gebouwen opgetrokken in rode baksteen.
Dag 4: Boston – Ithaca
Ophalen van de huurwagen en rit naar Ithaca.  Ithaca ligt in de Finger Lakes regio, een regio omringd door watervallen, heuvels, wijngaarden, meren, dorpjes en staatsparken.  Je kan de 45 m hoge Ithaca Falls, een waterval met een breedte van 53 m bezoeken.
Dag 5: Ithaca – Niagara Falls
Rit naar Niagara Falls.  Niagara Falls is de benaming van drie watervallen langs de grens tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York. De watervallen in de Niagara-rivier vormen een indrukwekkend watergeweld en worden tot de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend. Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls (ook wel Canadian Falls) naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied.
Dag 6: Niagara Falls
Enkele aanraders: boottocht met de Maid of the Mist, Skylon Tower met het hoogste uitzicht op de watervallen en zicht op Toronto, helikoptervlucht, Journey behind the Falls, Botanical Gardens & Butterfly Conservatory, …
Dag 7: Niagara Falls – Lancaster/Amisch country
Onderweg kan je nog een stop maken in de stad Corning.  Deze stad  heeft een levendige glasindustrie, meer hierover leer je in het Museum of Glass. De cultuursector van Corning komt tot leven in het Rockwell Museum of Art, met West-Amerikaanse en (vooral) indiaanse kunst. Ook het Gaffer District is de moeite waard, met gezellige restaurants, winkels, antiquariaten en de historische Market Street.  Lancaster is het gebied van de Amish, die leven volgens het woord van God.  Elektriciteit, telefoons, auto’s,… zijn verboden.  Zij verplaatsen zich nog met paard en kar.  Boek zeker een tour met bezoek aan een Amish familie en bezoek de lokale markt om te proeven van hun eigen huisgemaakte producten.
Dag 8: Lancaster – Gettysburg – Washington     
Op weg naar Washington kan je stoppen in Gettysburg.  In de zomer van 1863 werd hier de grootste strijd ooit gevochten en is één van de belangrijke onderwerpen uit de Amerikaanse geschiedenis.  Je vindt dan ook overal monumenten die deze Battle of Gettysburg herdenken. Veder naar Washington, gekend van het Capitool, de zetel van het Congres en de Senaat.
Dag 9: Washington
Start de dag met een bezoek aan het stadsdeel Georgetown, waar talrijke belangrijke mensen woonden zoals John F Kennedy.  Hier vindt je nog tal van historische woningen. Ba nadien een van de gratis musea langs de National Mall bezoeken.  Ook een bezoek aan het Capitool en het Arling Cemetery is een must.
Dag 10: Washington – New York
Onderweg kan je nog een stop maken in Philadelphia, de bakermat van de Amerikaanse geschiedenis.  Je kan een bezoek brengen  aan Independence Hall, Liberty Bell, het Franklin Institue en het Philadelphia Museum of Art. Verder naar New York en inleveren van de huurwagen.
Dag 11 + 12 + 13: New York
New York staat ook wel bekend als de ‘Big Apple’ en ‘The City That Never Sleeps’. Het door neonreclames verlichte Times Square, de gele taxi’s en het Vrijheidsbeeld symboliseren de stad, maar zijn natuurlijk bij lange na niet de enige bezienswaardigheden. New York bestaat uit de stadsdelen Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island en Bronx. In Manhattan vind je de meeste bezienswaardigheden. Populaire buurten zijn Upper East Side, Upper West Side, SoHo en Greenwich Village.  Enkele tips:  vrijheidsbeeld Statue of Liberty, één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in New York, Ellis Island, Times Square, Empire State building, Rockefeller Center, fietstocht in Central Park, hop on hop off bus langs de verschillende bezienswaardigheden, One World Trade Center, Memorial 9/11,…
Dag 14: New York – Brussel
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar België.
Dag 15: Brussel
Aankomst

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Roadtrip East Coast en Niagara Falls