In de voetsporen van Elvis Presley en Johnny Cash

10 Dagen / 8 Nachten

Hoogtepunten

Elvis - In de voetsporen van Elvis Presley en Johhny Cash | US Travel

Reisbeschrijving

Een reis naar de ziel van de muziek? Deze 10-daagse rondreis brengt je naar de jazz in New Orleans, de geboortestad van Elvis Presley en zijn huis Graceland in Memphis. In Nashville word je ondergedompeld in de countrymuziek en volg je het levensverhaal van Johnny Cash. In de Amerikaanse staten Louisiana, Alabama, Mississippi en Tennessee ontdek je pure muziekgeschiedenis.

In de voetsporen van Elvis Presley en Johnny Cash

Programma

Dag 1: Brussel – New Orleans

Vlucht naar New Orleans, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: New Orleans (Louisiana)

Levendige stad New Orleans is de geboortestad van jazz. Ook de vele invloeden van de koloniale tijd zijn hier te vinden. French Quarter is een beroemde Franse wijk met huizen met typische gietijzeren balkons uit de 18e eeuw. Geniet van de gezellige straten, cafés en muziekclubs. De dag afsluiten doe je hier in een van de vele muziekcafés.   Een ander leuk deel is het Garden District, waar de meeste plantagehuizen en -villa’s staan. Verder is New Orleans ook gekend voor Mardi Gras, de laatste dag van carnaval. Met tal van parades, fanfares en feestvierders is dit evenement een must. Kan je er niet bij zijn? Boek dan een Mardi Gras-tour om te ontdekken hoe de wagens worden gemaakt en hoe architecten en kunstenaars het feest organiseren. Hop zeker ook op een van de oude trams.

Dag 3: New Orleans – Mobile (ca. 240 km) (Louisiana – Alabama)

Mardi Gras in Mobile is het oudste carnavalsfeest van de VS. In het Mobile Carnival Museum beleef je de carnavalstraditie zelfs het hele jaar door. Ook de moeite hier: de stranden van Dauphin Island en Gulf Islands. Proef verse zeevruchten of neem een kijkje in een van de musea. In het militaire park van Battleship Memorial Park kan je schepen en andere apparatuur uit WO II bewonderen. De forten Morgan en Gaines en het Historic Blakely State Park geven een indruk weer van de Amerikaanse Burgeroorlog.

Dag 4: Mobile – Tupelo (ca. 440 km) (Alabama – Mississippi)

Tupelo, bekend geboortestad van de ‘King of Rock and Roll’: Elvis Presley. Je kan er zijn geboortehuis nog steeds bezoeken. Het Tupelo Automobile Museum herbergt ruim 100 zeldzame, antieke, klassieke auto’s. Dierentuin Tupelo Buffalo Park & Zoo is een combinatie tussen een zoo en een wildlifepark. Er leven een 260-tal dieren, waaronder bizons, apen, leeuwen, zebra’s …

Dag 5: Tupelo – Nashville (ca. 350 km) (Tennessee)

Nashville is de bakermat van de country- en westernmuziek. Vele onbekende en bekende countryzangers komen uit deze streek. Music Row, ten zuidwesten van het centrum, herbergt 100 muziekbedrijven, voornamelijk gericht op countrymuziek en gospel. Het Johnny Cash Museum is een must. Duik in het leven van Johnny Cash en bewonder alles van gitaren tot cowboylaarzen.

Dag 6: Nashville – Memphis (ca. 340 km) (Tennessee)

Memphis, bekend om Martin Luther King en Elvis Presley. Het is ook de bakermat van de bluesmuziek, zeer goed vertegenwoordigd in de historische Beale Street. Net als soul en rock ’n roll trouwens. Daarnaast moet je zeker Graceland bezoeken, het landgoed van Elvis Presley. Deze villa biedt een uniek kijk op het leven van de King.

Dag 7: Memphis – Vicksburg (ca. 403 km) (Tennessee – Mississippi)

Veel bezienswaardigheden in Vicksburg staan symbool voor de geschiedenis en de grote oorlog tussen Noord en Zuid in 1863. Je ontdekt het allemaal in het Vicksburg National Military Park. Verschillende historische stopplaatsen langs de 25 km lange route geven je zelfs nog een beter beeld. Fan van Coca-Cola? Stop dan zeker even bij het ‘Biedenharn Museum of Coca-Cola’, waar je een gigantische verzameling vindt van alles wat met Coca-Cola te maken heeft.

Dag 8: Vicksburg – New Orleans (ca. 330 km) (Mississippi – Louisiana)

Rit naar New Orleans. Onderweg kan je een stop maken in Natchez, de oudste nederzetting aan de Mississippi met een oneindig brede rivier, bezaaid met eilandjes en moerassige wouden op de oevers. Hier ervaar je waarin de plantagebezitters leefden. Start je bezoek bij het welkomstcenter waar je verschillende tours door de regio kan reserveren met bezoek aan verschillende plantagehuizen. Op het Natchez City Cemetery vind je de graven van slachtoffers en veteranen uit de Amerikaanse Burgeroorlog. De inscripties op hun grafstenen vertellen over de geschiedenis.

Dag 9: New Orleans – Brussel

Nog even genieten van New Orleans. Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel

Dag 10: Brussel

Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

In de voetsporen van Elvis Presley en Johnny Cash