Hoogtepunten Oost-Canada

15 dagen / 13 nachten

Hoogtepunten

Niagara Falls - Hoogtepunten Oost-Canada - Rondreis Canada | US Travel

Reisbeschrijving

Tijdens deze rondreis combineer je alle hoogtepunten van Oost-Canada van de grootse nationale parken als het Algonquin National Park en de Niagara Falls met wereldberoemde steden als Toronto, Ottawa, Montréal en Québec. Neem twee weken de tijd, dan kan je meer genieten van de imposante natuur en cultuur die Oost-Canada te bieden heeft.

Hoogtepunten Oost-Canada

Programma

Dag 1: Brussel – Toronto

Vlucht naar Toronto, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: Toronto

Verkenning van de stad door middel van de hop on hop of bus, fiets- of boottocht.  Beklim de CN-toren of ga naar Ripleys Aquarium.

Dag 3: Toronto – Niagara Falls

Op weg naar de Niagara Falls.  Rij eerst naar het pittoreske ‘Niagara on the Lake’, de ‘loveliest town of Canada’.  Wandel door de historische Queen Street met de prachtige huizen.  Nadien verder naar Niagara Falls waar de schitterende watervallen kan bewonderen.  Misschien staat een helicoptervlucht over de watervallen wel op het programma?

Dag 4: Niagara Falls

Maak een boottocht en ervaar van dichtbij het donderende water en ontzagwekkende kracht van de watervallen.  Je kan ook de excursie’Journey behing the Falls’ reserveren;  hier ga je achter de watervallen door.  Ook het Butterfly Conservatory en de Skylon Tower zijn de moeite waard.

Dag 5: Niagara Falls – Algonquin National Park

Op weg naar het Algonquin National Park.  Dit is het grootste en oudste park met 7800 vierkante kilometer heuvels, moerassen, rivieren en duizenden meren.  Je kan dit park enkel te voet of per kano ontdekken en dankt zijn naam aan de Algonquin Indianen die er ooit woonden.  Wat dieren betreft: hier wonen vooral elanden, beren, otters, vossen en wasberen. 

Dag 6: Algonguin National Park

Vandaag kan je dit park verkennen.  Start je dag met een bezoek aan het visitor centre.  Hier kan je meer informatie vinden over de geschiedenis van het park.  Het bezoekerscentrum organiseert ook tal van activiteiten, zoals begeleide wandeling met gids.  Bij Found Lake staat je een reusachtig hol beeld, gemaakt van steen.  Het Logging Museum geeft de geschiedenis van de houtkap weer en hier start een wandelroute van 1,5 km, waar je ondere andere een oud huttenkamp, werkplaatsen en machines van de houthakkers kan bekijken.  Wil je dit park op een andere manier ontdekken?  Dan is een kanotocht de ideale oplossing.

Dag 7: Algonquin National Park – Ottawa

De stad Ottawa is verdeeld over 2 provincies, namelijk Ontario en Quebec.  Hier zijn tal van historische en culturele plekken.  Wandel de 7,5 km lange Confederation boulevard, die tal van musea, overheidsgebouwen en monumenten met elkaar verbindt.  Zo passeer je onder andere langs Parliament Hill, Sussex Drive en Rideau Hill. 

Dag 8: Ottawa

Vandaag kan je terecht in één of meerdere musea zoals Bytown Museum, het Canada Aviation Museum, Science en Technology Museum, Agricultural Museum, Museum of Nature en het War Museum.

Dag 9: Ottawa – Montreal

Montreal vormt het culturele hart van Canada en heeft een boeiende geschiedenis en schitterende architectuur.  Ook voor de gastronomie is dit gekend.  Tip: bezoek de Ville Souterraine, een ondergronds stad met winkels, restaurants, hotels en bioscopen.

Dag 10: Montreal

Montreal dankt zijn naam aan Mont-Royal, een grote heuvel die boven de stad ligt en vanwaar je een prachtig zicht hebt over de stad.  In de oude stad zelf staan vele historische gebouwen, mooie pleinen en de oude haven.  De bekendste pleinen zijn Place Jacques-Cartier met in de zomer vele straatartiesten en terrasjes, en Place d’Armes met de Basilique Notre-Dame, bijzonder voor de glas in loodramen waarop de geschiedenis van Montreal staat afgebeeld.

Dag 11: Montreal – Quebec

Maak zeker een stop in Wendake, een indianenreservaat, bewoond door 1500 leden van het Wendat of Huron volk, afstammelingen van de eerste inwoners.  Het reservaat zelf bestaat uit een 2 km lang gebied langs de River Saint-Charles.  Het Huron-Wendat museum neemt je mee naar de geschiedenis, de cultuur, de kunst en levenswijze van deze mensen.  Tip voor een origineel middagmaal: stop aan een typisch ‘Sugar Shack’ of ‘Cabane à sucre’.  De commerciële Sugar Shack bestaan meestal uit een souvenirwinkel en een restaurant, waar een typische folkloristische maaltijd geserveerd wordt  waarin witte bonen, ham, spek, worst, pannenkoek, poffertjes en natuurlijk esdoornsiroop een grote rol spelen.  Om de gezelligheid te verhogen worden er ook vaak folkloristische liedjes gezongen en gedanst.  Verder naar Quebec.

Dag 12 + 13: Quebec

In Quebec kan je heerlijk wandelen in de historische oude straatjes.  Oud-Quebec vormt het centrum met koloniale huizen en gezellige straatjes en ligt verspreid over Haute Ville en Basse Ville, met elkaar verbonden door trappen en een treintje.  Het oude centrum staat ook op de Wereldergoedlijst van UNESCO.  Maak je keuze uit tal van bezienswaardigheden zoals Château Frontenac, een statig kasteel gelegen op een hoge rots dat nu dienst doet als hotel, de militaire vesting La Citadelle, parlementsgebouw Hotel du Parlement, kathedraal Notre Dame de Quebec, stadspark Plains of Abraham Battlefield Park, Basse ville met de Rue du Petit-Champlain, een sfeervol straatje met leuke winkels en restaurants, …

Dag 14: Quebec – Brussel

Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar België.

Dag 15: Brussel

Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Hoogtepunten Oost-Canada