Hoogtepunten North West

15 dagen / 13 nachten

Hoogtepunten

Moulton Barn - Grand Teton National Park - Hoogtepunten North West | US Travel

Reisbeschrijving

De wildste wildernis van de Pacific North West verkennen? Ruiger dan het North Cascades National Park wordt het niet: slechts één weg en 2.000 m² aan natuur. Ook Yellowstone met zijn daverende geisers en huilende wolvenroedels geldt als een van de laatste overblijfselen van het oeroude Amerika. Even indrukwekkend tijdens deze rondreis is de imposante bergketen van het Grand Teton National Park met zijn toppen zo scherp als hoektanden.

Hoogtepunten North West

Programma

Dag 1: Brussel – Seattle
Vlucht naar Seattle, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel. Start met verkenning van de stad ‘Emerald City’.
Dag 2: Seattle
Bezoek de 185 m hoge Space Needle Toren met een prachtig zicht over de stad, de typische boerenmarkt Pike Place, het reuzenrad Seattle Great Wheel en de Waterfront met tal van winkels en restaurants. Je kan Seattle ook bekijken vanaf het water met één van de vele boottochten.
Dag 3: Seattle – North Cascade National Park – Winthrop – 300 km
Dit is het leefgebied van wolven, grizzlyberen en zeearenden. De Highway 20 loopt door het park en is bekroond als ‘de mooiste weg’. Langs deze weg zijn meerdere uitzichtpunten en wandelwegen.
Dag 4: Winthrop – Electric City – 165 km
Hier is de belangrijkste bezienswaardigheid de Grand Coulee Dam, één van de bekendste dammen van de USA. Deze dam heeft enorme afmetingen, is zelfs twee keer groter dan de Niagara watervallen en omvat genoeg beton om een weg aan te leggen tussen LA en New York van 18 m breed.
Dag 5: Electric City – Spokane – Coeur d’Alene National Forest – 200 km
Maak onderweg een stop in Spokane en bezoek een wijngaard. Verder naar Coeur d’Alene. Hier vind je een gamma aan activiteiten zoals wandelen, zwemmen, vissen, golfen, paardrijden, tennis …
Dag 6: Coeur d’Alene – Butte – 455 km
Butte was vroeger een mijnbouwstad. Eerst werd er goud, maar later ook zink, koper, lood en zilver gedolven.
Dag 7: Butte – Yellowstone National Park – 240 km
Yellowstone is één van de mooiste parken. Hier heb je geisers, heetwaterbronnen, modderpotten, bossen, meren en canyon met watervallen. Je kan er bizons, elanden, herten, zwanen, pelikanen, grizzly- en bruine beren spotten. Vandaag staat ook Mammoth Hot Springs op het programma.
Dag 8: Yellowstone National Park – Grand Teton National Park – 190 km
Onderweg naar het Grand Teton National Park bezoek je de beroemde geiser Old Faithful en de morning glory pool. Grand Teton bestaat uit 2 verschillende delen: Jackson Hole met de slingerende Snake Rivier en Teton Range.
Dag 9: Grand Teton National Park – Massacre Rocks State Park – 300 km
Een bezoek aan Fort Hall Indian Reservations mag niet ontbreken op de planning. Hier moet je de collectie van inheems kunstwerken en kunstobjecten gezien hebben in een winkel met de ongebruikelijke naam ‘The Clothes Horse’. Sinds generaties heeft de Shoshone Bannock-stam een bijzondere stijl ontwikkeld waardoor sommige kunstvoorwerpen zelfs te zien zijn in het bekende Smithsonian in Washington DC. Verder naar Massacre Rock State Park met zijn rijke geschiedenis. Deze plek werd jarenlang door de pioniers gebruikt als topplaats. De wielsporen van de karren op de Oregon Trail zijn nog zichtbaar.
Dag 10: Massacre Rocks State Park – Boise – 325 km
Boise is de bruisende hoofdstad van Idaho. Hier leeft men vooral buiten. Aan de Boise rivier, die door het centrum loopt, liggen diverse stadparken en paden om te wandelen, fietsen en vissen. Ook het historische stadscentrum en de gevangenis Old Idaho Penitentiary zijn de moeite.
Dag 11: Boise – Pendleton – 360 km
Pendleton is gekend voor zijn grote jaarlijkse rodeo en de productie van wol. Neem deel aan de Undergroud Tour: een gids neemt je mee naar een ondergronds tunnelsysteem waar alles plaats vond dat niet geweten mocht zijn: bordelen, opiumtenten, illegale saloons … In de gerenommeerd Pendleton Wollen Mills kan je de spin- en weefmachines bekijken en de productie volgen.
Dag 12: Pendleton – Mount Rainier National Park – 370 km
Verder naar het Mount Rainier National Park. De trekpleister daar is de 4.392 m hoge vulkaan. Het centrum van het park is Paradise met weides, watervallen en rivierkloven. De mooiste wandeling is de Skyline Trail tot aan de Murtle waterval.
Dag 13: Mount Rainier National Park – Seattle – 120 km
Nog even genieten van dit prachtige park en dan naar Seattle.
Dag 14: Seattle – Brussel
Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel.
Dag 15: Brussel
Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Hoogtepunten North West