Fly & Drive Wild Wild West

11 dagen / 9 nachten

Hoogtepunten

Yosemite National Park - Fly & Drive Wild Wild West | US Travel

Reisbeschrijving

Fan van weergaloze natuur en een vleugje cultuur? In het wilde, ruige westen ontdek je de meest ongerepte landschappen. Van het lavalandschap in Idaho tot wildlife spotten in Yellowstone National Park. Tot slot knopen we aan met de cultuur van de mormonen in Salt Lake City.

Fly & Drive Wild Wild West

Programma

Dag 1: Brussel – Salt Lake City

Vlucht naar Salt Lake City, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: Salt Lake City – Twin Falls

Twin Falls staat bekend om zijn watervallen. De bekendste is Shoshone Falls, een waterval die ook wel de ‘Niagara Waterval van het Westen’ wordt genoemd. De Snake-rivier wordt gecontroleerd door dammen die energie opwekken. Tal van watersporten zijn er mogelijk zoals kajakken en zwemmen. De durvers onder ons moeten zeker naar Perrine Bridge, een van de weinig bruggen ter wereld van waar base jumpen legaal is.

Dag 3: Twin Falls – Idaho Falls

Onderweg maak je een stop bij het Craters of the Moon national Monument. Dit lavalandschap lijkt zo sterk op het maanoppervlak dat de Nasa hier vroeger trainingen hielden. Wat ook typisch is voor deze regio zijn de zogenaamde lavabuizen. De lava vormde tijdens tunnels en grotten in het landschap. Dewdrop, Boy Scout, Beauty en Indian Tunnel zijn er voorbeelden van. Via een 800 meter lange trail door gestold lava zijn ze allemaal te bekijken. Verder naar Idaho Falls. Hier kan je fietstochten maken, kajakken of raften. De binnenstad van Idaho heeft tal van gezellige straten, restaurantjes en bars. Ook de mormoons Idaho Falls Idaho tempel is een bezoek waard.

Dag 4: Idaho Falls – Yellowstone

Rit naar Yellowstone, een van de mooiste parken van de USA. Hier heb je een enorm aanbod aan geisers, heetwaterbronnen, bossen, meer, watervallen … Ook kan je hier tal van dieren spotten zoals bizons, elanden, herten, grizzly beren, bruine beren …

Dag 5: Yellowstone

De belangrijkste route loopt in een 8-vorm door het park en 230 kilometers lang. Langs deze route kan je de belangrijkste bezienswaardigheden ontdekken.

Dag 6: Yellowstone – Grand Teton National Park

Grand Teton bestaat uit 2 verschillende delen: het brede dal met de slingerende Snake Rivier in het oosten en de steile met sneeuw bedekte Teton Range in het westen.

Dag 7: Grand Teton National Park

Door de hoeveelheid van water in de omgeving, is dit het leefgebied van de bevers, ottors, elanden, bizons en herten. Heb je geluk, dan kan je ook zwarte beren, grizzly beren of wolven spotten.

Dag 8: Grand Teton National Park – Salt Lake City

Tijd om een dagje te ontspannen dus de eerste stop is aan Great Salt Lake, het grootste zoutmeer op het westelijk halfrond met tal van sport- en recreatiemogelijkheden. ’s Namiddags verder naar Salt Lake City, het religieuze centrum van de Mormonen.

Dag 9: Salt Lake City

Temple Square is de bezienswaardigheid van Salt Lake City. Hier zijn tal van mormoonse gebouwen te bezichtigen, waaronder de hoofdgebouwen van de mormoonse kerk, de Salt Lake Temple en het Tabernacle. In het bezoekerscentrum kan je terecht bij de mormonen voor meer informatie in verband met hun leven en geloof. In de Family History Library liggen miljoenen documenten en naslagwerken met gegevens over families uit verschillende landen. Hier komen mensen van heinde en ver deze documenten raadplegen op zoek naar hun voorvaderen. In het Pioneer Memorial Museum ga je terug in de tijd van de pioniers.

Dag 10: Salt Lake City – Brussel

Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Salt Lake City.

Dag 11: Brussel

Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Fly & Drive Wild Wild West