Fly & Drive Nationale Parken Utah

12 dagen / 11 nachten

Hoogtepunten

Fly & Drive Nationale Parken Utah | US Travel

Reisbeschrijving

Tijdens deze fly and drive rondreis ontdek je verschillende indrukwekkende natuurparken van Utah. Denk aan de wereldberoemde rotsformaties en ravijnen in Zion National Park, Bryce Canyon en Arches National Park.

Fly & Drive Nationale Parken Utah

Programma

Dag 1: Brussel – Las Vegas

Vlucht Brussel – Las Vegas, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel. Tijd om Las Vegas te bezoeken.

Dag 2: Las Vegas – Zion National Park – 260 km/ca. 2u45

Onderweg naar Zion zijn er tal van mogelijke stopplaatsen: Valley of Fire State Park, Snow Canyon State Park, Stad St. George en Red Cliffs National Conservation Area.

Dag 3: Zion National Park

Dit park bestaat bestaat uit een groot ravijn met diverse nevencanyons, die door de Virgin-rivier zijn uitgesleten. De eerste bewoners van Zion waren mormonen. Neem de Zion Canyon Scenic Drive: dit is de bekendste weg die door Zion Loopt, 10 km lang en kronkelig. Langs deze weg liggen tal van bezienswaardigheden, uitzichtspunten en start van wandelroutes. Tijdens het hoogseizoen is deze weg enkel open voor de shuttlebussen die elke 10 minuten vertrekken vanaf het Visitor Center tot aan het eindpunt Temple of Sinawava. Deze rit duurt ongeveer 1u30.

Dag 4: Zion – Bryce Canyon – ca. 140 km/ca. 2u00

Verdere verkenning van het park. In de late namiddag richting Bryce Canyon. Bryce Canyon is één van de mooiste parken van Amerika. De hoefijzervormige kloof staat vol muren en torens in uiteenlopende kleurschakeringen. Het meest bijzonder zijn de hoodoos; smalle rotspilaren.

Dag 5: Bryce Canyon – Capitol Reef National Park – 186 km/2u50

Rij via de Scenic Byway 12, een 200 km lange toeristische route tussen Bryce Canyon in het Westen en Capitol Reef in het oosten. Je rijdt door een onvergetelijk landschap van bijzondere rotsformaties, kleurrijke tafelbergen, verborgen kloven en rotswanden die zijn gekleurd door mineralen. Belangrijke bezienswaardigheden onderweg zijn onder andere: Kodachrome Basin State Park, Escalante-Petrified Forest State Park (waar je versteend hout, fossielen en gefossiliseerde dinosaurusbotten ziet), Calf Creek Recreation Area, The Hogback en Anasazi State Park Museum. Verder naar het Capitol Reef National Park met zijn torens, koepels en hoge kliffen in uiteenlopende kleuren. De belangrijkste publiekstrekkers in Capitol Reef zijn de fruitboomgaarden en gerestaureerde historische gebouwen in de voormalige nederzetting Fruita.

Dag 6: Capitol Reef National Park – Moab – 250 km/ca 2u45

Goblin Valley is een ideale tussenstop. Het is klein staatspark dat gekenmerkt wordt door duizenden kleine rotsfiguren die lijken op goblins; kwaadaardige kabouters. De mooiste ‘goblins’ staan in het achtergelegen gedeelte. In Green River kan je naar het Green River State Park, de Crustal Geyser of het John Wesley Powell River History Museum. Het Green River State Park bestaat uit een natuurgebied langs de rivier. De Crystal Geyser is een koudwatergeiser, één van slechts 15 in zijn soort ter wereld. Moab is een charmant toeristisch stadje, bekend door de 2 nationale parken die er vlak bij liggen: Arches National Park en Canyonlands National Park. In het Museum of Moab kom je van alles te weten over de geschiedenis en omgeving van Moab. Er zijn tentoonstellingen over geologie, archeologie (met gebruiksvoorwerpen van de indianen), de pioniergeschiedenis en mijnbouw.

Dag 7: Arches

Rit naar Arches National Park. Nergens ter wereld liggen zo veel natuurlijk gevormde bogen zo dicht bij elkaar, meer dan dan 2.000 exemplaren, in alle soorten en maten. De twee grootste bezienswaardigheden zijn de Delicate Arch en de Landscape Arch.

Dag 8: Death Horse State Park & Canyonlands

Voor je Canyonlands bereikt, kan je nog een stop maken in het Dead Horse Point State Park (aan Highway 313). Het mooiste uitzichtpunt is het Dead Horse Point. Hier sta je 600 meter boven de Colorado-rivier en heb je een schitterend uitzicht over de canyons in het zuidoosten van Utah en de bijzondere vormen van Canyonlands. Canyonlands: een kleurrijk landschap met ontelbare canyons, tafelbergen en grillige rotsformaties. Het park is onderverdeeld in vier gebieden, die elk hun eigen karakter hebben.

Dag 9: Moab – Salt Lake City – 375 km/ca. 4u00

Stop in Green River bij de Crystal Geyser, een koudwatergeiser en het John Wesley Powell River History Museum. Dit museum richt zich op tochten over de Coloradoriver gemaakt door John Wesley Powell.

Dag 10: Salt Lake City

Salt Lake City wordt aan de oostzijde omgeven door de Wasatch Mountains en ten noordwesten ligt het immense Great Salt Lake, een groot zoutmeer. Salt Lake City is het centrum van de mormoonse kerk met als populairste attractie Temple Square, met verschillende mormoonse gebouwen. Ben je op zoek naar je voorouders? Ga dan zeker langs de Family History Library. Hier liggen miljoenen documenten over geboorte- en sterfdata van mensen uit verschillende landen. De data gaan tot 500 jaar terug. Maar Capitoolgebouw en de verschillende musea zijn een bezoek waard. In het Pioneer Memorial Museum ga je naar de tijd van de pioniers. Fort Douglas neemt je mee naar de militaire geschiedenis en in het Utah Museum of Natural History leer je meer over de gesteenten, mineralen, lokale planten en dieren, ….

Dag 11: Salt Lake City – Brussel

Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar België

Dag 12: Brussel

Aankomst

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Fly & Drive Nationale Parken Utah