Cruisen door de majesteuze Rocky Mountains en langs de spectaculaire westkust

17 dagen / 15 nachten

Hoogtepunten

Cruisen door de majesteuze Rocky Mountains en langs de spectaculaire westkust - Rondreis Canada | US Travel

Reisbeschrijving

Hou je van écht roadtrippen en het onderweg zijn? Tijdens deze grote rondreis combineren we de spectaculairste berglandschappen en natuurparken van de Canadese Rocky Mountains met de prachtige westkust van Canada. Ben je geen echte zeeman, dan bieden we mooi alternatief. Cruise over land langs de kust en scheep in voor enkel het stukje langs de wereldberoemde inside passage.

Cruisen door de majesteuze Rocky Mountains en langs de spectaculaire westkust

Programma

Dag 1: Brussel – Vancouver

Vlucht naar Vancouver, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: Vancouver

De hele dag tijd om deze grootstad te ontdekken: Stanley Park, de Capilano brug, MacMillan Planetarium, Gastown, Granville Island, Grouse Mountain, Chinatown, …

Dag 3: Vancouver – Penticton

Rit door de Okanagan vallei tot in Penticton. Deze omgeving is vooral bekend voor het droge en warme klimaat, haar uitgestrekte boomgaarden, de wijngaarden en enkele meren en stranden met zachte witte korrels.  Een bezoek aan een wijngaard, aan de luxe radarboot S.S. Sicamous dat nu een museum is of de Kettle Valley Railway mag niet ontbreken. 

Dag 4: Penticton – Revelstoke

Nog even genieten van het strand en dan verder via bruisende watervallen en prachtige meren naar Revelstoke en Mount Revelstoke National Park waar je prachtige wandelingen kan maken.

Dag 5: Revelstoke – Banff

Vandaag vertrek je doorheen het Glacier National Park en Rogers Pass naar de Canadese Rockies. Yoho National Park ligt op de rand van het éérste Nationaal Park van Canada. Vanop de Kicking Horse Pass heb je een uitzonderlijk zicht over het park. Alvorens de weg te vervolgen naar Banff breng je een bezoek aan het wondermooie Lake Louise, één van de meest gefotografeerde sites.

Dag 6: Banff

Een hele dag tijd om Banff en omgeving te verkennen. Breng zeker een bezoek aan het museum van het park van Banff. Ga raften of maak een boottocht op het kristalheldere blauwgroene water van het Minnewanka meer.  Banff is niet enkel een park, maar ook een charmant bergdorpje gelegen op  1380 meter hoogte.   Wil je meer avontuur?  Onderneem dan een rafting trip of ga op ontdekking naar de grizzleyberen.

Dag 7: Banff – Jasper

Verder naar het noorden over de Icefields Parkway, één der mooiste wegen van Canada waar de meren Peyto en Bow zeker een halte waard zijn. Je kan eveneens een uitstap maken per sneeuwscooter op de Athabaska gletsjer en de watervallen bekijken.

Dag 8: Jasper – Prince George

Via de kronkelende Yellowhead Highway over de Mount Robson, hoogste top van de Rockies, verder naar het noorden.  Volg de de Fraser rivier richting Prince George, gekenmerkt door het belang van haar bosindustrie.  Wil je ‘s avonds graag sterren bekijken en meer weten over het heelal.  Ga dan naar het Prince George Centre waar je door één van de grootste telescopen van Canada meer te weten komt over het sterrenstelsel.

Dag 9: Prince George – Smithers

Vandaag geniet je tijdens de reis van een steil en wild landschap langs de binnenlandse bergketens.  Smithers is een charmante en aangename stad met een erg unieke architectuur, gelegen halverwege Prince Goerge en Prince Rupert.  Maak een wandeling of fiestocht in één van de vele provinciale parken of ga naar het Bulkely Valley museum waar je leert over de geschiedenis in het teken van luchtvaart, fossielen, First Nations en andere migratnten.

Dag  10: Smithers – Prince Rupert

Volg de panoramische vallei van de Skeena rivier tot aan Prince Rupert.  Prince Rupert staat gekend voor de talrijke passagiersschepen die cruises maken naar Alaska.  Deze plaats staat ook gekend voor het spotten van walvissen

Dag 11: Prince Rupert – Port Hardy met de Inside Passage (boot)

Vroeg vertrek voor een cruise langs één van de spectaculairste waterwegen : de beroemde Inside Passage die Prince Rupert met Port Hardy verbindt. Gedurende deze cruise geniet je van adembenemende uitzichten en grote verscheidenheid aan fauna. Late aankomst in Port Hardy.

Dag 12: Port Hardy – Campbell River

Rit naar Campbell rivier, bekend als hoofdstad van de zalm visvangst.  Hier kan je zelf je geluk proberen en mee gaan met het visserstrip.

Op een 30-tal minuten rijden kan je genieten van het provinciaal park Strathona, één van de meest ongerepte parken van het eiland waar je heerlijk kan wandelen.  In Campbell River staat ook diverse

Totempalen: je kan deze zien bij het Tyee Plaza Shopping Center, Foreshore Park en het Discovery Harbour Centre.

Dag 13: Campbell River – Victoria

Vandaag volg je de kust via charmante plaatsen zoals Courtenay, Qualicum Beach, Parskville en Nanaimo.  Eenmaal in de buurt van Victoria geniet je langs de Mahalat Drive van een panoramische route met zicht op de Oceaan en de Gulf Islands.

Dag 14: Victoria – Vancouver

Je kan nog genieten van de Butchart tuinen, een prachtig bloemperk bestaande uit bloemen en vegetatie in een vroegere steengroeve.  Nadien overtocht en rit naar Vancouver.

Dag 15: Vancouver

Vandaag nog de tijd om Vancouver te bezoeken, tot de rust te komen of te shoppen.

Dag 16: Vancouver – Brussel

Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en vlucht naar Brussel.

Dag 17: Brussel

Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Cruisen door de majesteuze Rocky Mountains en langs de spectaculaire westkust