Citytrip Washington DC

6 dagen

Hoogtepunten

Reisbeschrijving

Ontdek het geschiedenisrijke Washington, DC tijdens deze boeiende city trip. Bezoek iconische monumenten en fascinerende musea langs de National Mall en leer meer over de geschiedenis van de hoofdstad van de USA, Washington DC.

Citytrip Washington DC

Programma

Ga langs het familierestaurant en icoon Ben’s Chili Bowl voor een chili dog en milkshake en geniet van een avondje uit in de hippe wijken van Washington DC. Washington DC is de ideale bestemming om met je familie te bezoeken. Hier vind je de ideale mix tussen gratis musea bezoeken, ontspannen en bijvoorbeeld een wandeling maken in Rock Creek Park. Kan je een dag of twee langer blijven dan raden we je zeker aan om Virginia verder te ontdekken, die zich heel dichtbij aan de andere kant van de Potomac rivier bevindt. Enkele mogelijkheden • Alexandria • Mount Vernon, de thuisbasis van de eerste president George Washington • De indrukwekkende collectie lucht- en ruimtevaartuigen in het Steven F.Udvar-Hazy Center • Wolf Trap, Het enige nationale park van het land gewijd aan podiumkunsten • National Museum of the U.S Army • Virginia Beach en zijn stranden  

Dag 1: Brussel – Washington, DC

Rechtstreekse vlucht naar naar Washington, DC met United Airlines. Bij aankomst, privé transfer naar je hotel. Het District of Columbia is naast de hoofdstad en de zetel van de overheid van de Verenigde Staten, ook een bestemming met een schat aan cultuur, architectuur, geschiedenis, tal van boeiende activiteiten en erg verscheiden buurten die elk iets unieks bieden.

Dag 2 : Washington, DC

Ontdek de iconische monumenten en zorgvuldig uitgekozen plekjes in Washington, DC tijdens een wandeling met onze Belgische privé gids of op eigen houtje. Bezoek de National Mall en aanschouw de prachtige momenten en memorials, het Witte Huis, het Lincoln Memorial, de United States Capitol en meer. Je vindt hier eveneens vele topmusea van het gerenommeerde Smithsonian Institution, de Pulitzer Prize Photographs Gallery en het International Spy Museum. Voor wie met kinderen reist zijn er ook tal van activiteiten: bezoek de Smithsonian’s National Zoo, probeer één van de spannende escaperooms; huur een kano of paddleboat en vaar langs de cherry blossoms of Japanse Sakura kerselaar van het Tidal Basin. Deze staan midden maart-april in bloei en de roze bloemen toveren dit gebied met de talrijke historische monumenten om tot een waar paradijs. ’s Avonds kan je heerlijk dineren in één van de vele toprestaurants en een mooie wandeling maken langs de verlichte monumenten die prachtig reflecteren in het water.

Dag 3 : Washington, DC

Tijd om de historische buurten en de niet te missen sites in en rond Washington, DC te verkennen. Bezoek het historische Georgetown met zijn kleurrijke huizen uit de 18de eeuw, kasseien straatjes, elegante boetieks, de beroemde Blues Alley jazz bar en de vele historische gebouwen zoals Dumbarton Oaks, Dumbarton House, Tudor Place en the Old Stone House. Ontspanning vind je aan het waterfront in zowel Georgetown als The Wharf. Huur een kano, kajak of paddleboard en verken de Potomac rivier, relax met een prachtig uitzicht terwijl je een muziekshow bijwoont of kies iets lekkers uit het erg gevarieerde culinaire aanbod.

Dag 4 : Washington, DC Privé gids

Laat je verrassen tijdens een unieke ontdekking van Washington DC met onze Belgische gids Laurence Genon. Meer wetenVoorzie wat tijd om te shoppen in de boetieks, om de fascinerende buurten zoals Adams Morgan, Book Hill, Cady’s Alley en Penn Quarter verder te verkennen. Mogelijkheid om ook het nabijgelegen Old Town Alexandria, in Virginia, te bezoeken en langs de beroemde King Street Mile met de eeuwenoude architectuur en de vele boetieks te slenteren of om Mount Vernon, het historische huis met plantage en tuinen van George Washington te ontdekken.

Dag 5 : Washington, DC – Brussel

Privé transfer naar de luchthaven van Washington, DC voor de terugvlucht richting België.

Dag 6 : Brussel

Aankomst in de luchthaven van Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Citytrip Washington DC