Citytrip Chicago

6 dagen

Hoogtepunten

Reisbeschrijving

Chicago is een harmonieuze mix van tegenstellingen. Een bruisende grootstad met torenhoge wolkenkrabbers omgeven door kilometerslange stranden, doordrenkt van de charme uit de Mid West.

Citytrip Chicago

Programma

Het motto van deze stad is “een stad in een tuin”. Om elke hoek vind je groen, van charmante buurtparken tot zandstranden met uitzicht op de skyline. Millennium Park en Grant Park, in het hart van de stad, zijn de thuisbasis van weelderige tuinen, culturele instellingen, iconische openbare kunst en populaire evenementen. De verscheidenheid aan buurten in Chicago maakt de stad echt uniek. 77 verschillende gemeenschappen vertegenwoordigen een breed scala aan culturen, mensen en ervaringen. Je kunt de wereldkeuken proeven in Rogers Park of langs de bruisende Riverwalk, Frank Lloyd Wright huizen bekijken in Beverly, kleurrijke straatkunst bewonderen in Pilsen, slenteren door een torenhoge serre in Garfield Park, … Om elke hoek is er wel iets nieuws te ontdekken. Kolossale dinosaurussen in het Field Museum of Natural History, een park vol dieren in Lincoln Park Zoo, boottochten op de rivier of het meer en zandstranden behoren tot de beste keuzes voor een bezoek aan Chicago met kinderen. Voeg daarbij magische speeltuinen, leuke rondleidingen en gezinsvriendelijke activiteiten en het is duidelijk dat Chicago een echte “kinderstad” is. Met andere woorden, iedereen voelt zich meteen thuis in Chicago!  

Dag 1: Brussel – Chicago

Rechtstreekse vlucht naar Chicago vanuit Brussel met United Airlines. Bij aankomst, privé-transfer naar je hotel.

Dag 2: Chicago

Deze ochtend maak je een wandeling door de stad met onze Vlaamstalige gids, Leentje De Leeuw. Je mag jeverwachten aan een unieke “off the beaten path” kijk op het leven van de Windy City. Je ontdekt de architecturale, culturele en culinaire hoogtepunten en leert ook meer over de beruchte gangstergeschiedenis van de stad. Ontdek Chicago met onze Belgische privé gids, Leentje. In de namiddag kan je de skyline bewonderen vanop het observatiedeck van de 442 meter hoge Willis Tower. Waaghalzen kunnen hun hartje ophalen met The Ledge. Aan de buitenkant van de Willis Tower zijn vier volledig doorzichtige glazen balkons gemonteerd. Vanuit deze balkons kun je niet alleen de skyline bewonderen, maar ook 412 meter recht naar beneden over de Wacker Drive en de Chicago River kijken.

Dag 3: Chicago

Chicago is de bakermat van de moderne Amerikaanse architectuur. Deze ongelooflijke architectuur ontdek je tijdens een wandeling door de prachtige binnenstad of historische buurten. Maar één van de meest populaire manieren om de indrukwekkende skyline van Chicago te ontdekken is een boottocht op de rivier. Vanop het water krijgt de stad een heel andere dimensie: de wolkenkrabbers lijken nog hoger, de bruggen nog mooier.Ontdek de architectuur van Chicago tijdens een riviercruise. s’ Avonds kan je in een van de vele clubs en een live sessie bijwonen van de invloedrijke Chicago blues en de Chicago-style jazz.

Dag 4: Chicago

Je kunt Chicago niet verlaten zonder nog enkele andere attracties te bezoeken. Bekijk je weerspiegeling in “The Bean”, bezoek een UNESCO-werelderfgoedlocatie ontworpen door Frank Lloyd Wright, stap terug in de tijd in het historische Pullman, ontdek het enorme Lake Michigan en de Navy Pier met het reuzenrad en vele restaurants, ga winkelen op de Magnificent Mile,…En vergeet de ongelooflijke musea niet met wereldberoemde kunstcollecties en leerrijke, interactieve tentoonstellingen.

Dag 5: Chicago

Privé transfer naar de luchthaven van Chicago O’Hare voor de terugvlucht richting België.

Dag 6:

Brussel Aankomst in Brussel.  

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Citytrip Chicago