Alaska Cruise

11 dagen / 9 nachten

Hoogtepunten

Glacier Bay - Alaska Cruise | US Travel

Reisbeschrijving

Op vlak van cruisebestemmingen is Glacier Bay hét kroonjuweel van Alaska. Habitat van de bultrugwalvis en onbereikbaar zonder door de prachtige fjorden van de Inside Passage te varen. Indrukwekkend zijn de gletsjers en ijsbergen die hoog boven het ijzige water uitsteken. Een van de laatste stops tijdens deze cruise naar Alaska is Ketchikan, gekend om zijn inheemse totemculturen van Tlingit, Haida en Tsimshian.

Alaska Cruise

Programma

Dag 1: Brussel – Vancouver
Vlucht naar Vancouver, transfer naar het hotel en overnachting.
Dag 2: Vancouver
De hele dat tijd om deze stad te ontdekken: Stanley Park, de Capilano brug, Gastown Granville Island …
Dag 3: Vancouver – start van de cruise
Transfer naar de haven en inchecken en in de vroege vooravond vertrekt dan de cruise.
Dag 4: Cruise door de Inside Passage
De Inside Passage is een beschermd netwerk van vaarroutes die slingerend door gletsjers, fjorden en regenwouden lopen. Waarschijnlijk is dit een van de mooiste cruiseroutes ter wereld met prachtige landschappen.
Dag 5: Juneau
Juneau is omgeven door water, bossen en bergen. In één dag een tocht over een gletsjer maken, vers gevangen vis eten op een terras en de bezienswaardigheden bezoeken. Dat kan allemaal.
Dag 6: Skagway
Skagway was de toegangspoort tot de goudmijnen. Een groot deel van de stad is bewaard gebleven als onderdeel van de Klondike Gold Rush National Historical Park. Beproef je geluk en ga met een zeef en pan aan de slag op zoek naar goud.
Dag 7: Glacier Bay
Bevroren steile rotsen lopen uit in bossen en een 457 m diep fjord. Dit is tevens een van de grootste biosfeerreservaten ter wereld.
Dag 8: Ketchikan
Hier maak je kennis met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners en inheemse stammen zoals de Tlingit, Haida en Tsimshian. Je kan totempalen met ingewikkeld houtsnijwerk bewonderen. Een hoofdrol in hun religie is de adelaar. De naam Ketchikan betekent dan ook ‘de donderende vleugels van een adelaar’.
Dag 9: Cruise door de Inside Passage
De fjorden en eilanden zorgen ervoor dat je steeds aan ander beeld krijgt.  Je maakt kans om beren, damherten, edelherten, bultruggen en orka’s te spotten.
Dag 10: Vancouver – Brussel
Ontscheping, transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel
Dag 11: Brussel
Aankomst Brussel

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

Alaska Cruise