15-daagse Fly & Drive naar de Wild West

15 dagen / 14 nachten

Hoogtepunten

15-daagse Fly & Drive naar de Wild West | US Travel

Reisbeschrijving

Een rondreis naar het échte Wilde Westen? Tijdens deze 15-daagse fly & drive ervaar je het cowboyleven in de cowboysteden met de authentieke charme van het westernleven. Onderweg kom je ogen tekort bij onder andere Yellowstone National Park, Mount Rushmore, wilde bizons …

15-daagse Fly & Drive naar de Wild West

Programma

Dag 1: Brussel – Denver

Vlucht Brussel – Denver, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.

Dag 2: Denver

Denver is de combinatie van een stad met het Wilde Westen. Ooit een nederzetting van goudzoekers, nu een bedrijvige stad. Lower Downtown bestaat uit gezellige straten met historische gebouwen, Larimer Square uit oude saloons en Victoriaanse huizen. De westernwinkel Rockmount Ranch Wear is de place to be voor jouw cowboyhoed. De 20 ambachtelijke brouwerijen die de stad rijk is bezoek je met de Denver Beer Trail. Enkele bezienswaardigheden zijn het State Capitol, het Denver Art Museum, het History Colorado Center en het Denver Museum of Nature & Science. Ook aan stadsparken geen gebrek, er zijn er meer dan 200.

Dag 3: Denver – Cheyenne – 163 km/1u40

Na een uurtje rijden ben je in Fort Collins, een leuke plaats om even te stoppen. Bezoek de oude binnenstad die model heeft gestaan voor Main Street USA in Disneyland, ga winkelen of geniet van een drankje op een terras. Verder naar Cheyenne. Deze cowboystad heeft haar authentieke charme nog niet verloren. Het station, de mooie Victoriaanse gebouwen, het indrukwekkende Capitol Building en de verschillende musea nemen je mee naar de gloriedagen van het Wilde Westen. Wyoming State Capitol, gebouwd tussen 1886 en 1890 en nog steeds in gebruik, is op weekdagen open voor het publiek. Wyoming State Museum met 2 permanente tentoonstellingen: één over de geschiedenis en een andere over de wilde dieren van Wyoming. Cheyenne Gunslingers shows: boeven, corrupte rechters, ontsnappingen uit de gevangenis … Een groep acteurs zet een levensechte Old West-show neer. Ze treden op vanaf de eerste zaterdag van juni tot en met juli. De shows vinden plaats in het historische centrum, op Gunslinger Square, ten zuiden van de kruising van Lincolnway en Carey Avenue.

Dag 4: Cheyenne – Hot Springs – 380 km/ca. 4u00

De kleine plaats Scottsbluff is niet echt vernoemen waard, maar het Scotts Bluff National Monument dat er vlakbij ligt, zeker wel! De ‘bluff’ is een enorme rotspartij van maar liefst 240 meter hoog en was eeuwenlang het herkenningspunt voor inheemse volken en emigranten die via de Oregon Trail naar het westen trokken. In het nationale monument kom je veel te weten over paleontologie, geologie en menselijke geschiedenis. Volg daarna de weg door het park zoals de huifkarren ooit over de Oregon Trail trokken, allemaal op weg naar een beter bestaan. Tussen 1841 en 1869 reisden zo’n 350.000 mensen over de Oregon Trail langs Scotts Bluff. Via de Summit Road kom je op de top van de bluff. De 2,5 km lange route biedt schitterende uitzichten. Verder naar Hot Springs.

Dag 5: Hot Springs – Rapid City – 92km/ca. 1u00

Wind Cave National Park is opgericht in 1903 en omvat een groot natuurgebied met een grottenstelsel van 219 kilometer lang. Het natuurgebied bestaat voornamelijk uit prairie en biedt leefruimte aan grote bizonkuddes. De Wind Cave-grot staat bekend om de sterke luchtstroming. Wanneer de druk buiten hoger is dan binnen, wordt de lucht naar binnen gezogen. Wanneer de druk hoger is binnen de grot, waait de wind naar buiten. De wind kan er een snelheid van tachtig kilometer per uur halen. Nadien rij je verder naar het Custer State Park. Dit park herbergt een verscheidenheid aan dieren in het wild. Langs de Wildlife Loop Road zwerven bijna 1.300 bizons door de prairies en heuvels.  Volg één van de drie schilderachtige routes om het park te verkennen. Verder naar Rapid City.

Dag 6: Rapid City

Keuze uit Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial, Badlands National Park en Jewel Cave National Monument. Mount Rushmore is het beroemde beeldhouwwerk bestaande uit de hoofden van vier belangrijke presidenten uit de eerste honderdvijftig jaar van de Verenigde Staten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Crazy Horse Memorial is in feite het antwoord van de Native Americans op Mount Rushmore. Zij waren verbolgen over het feit dat er een groots monument werd gebouwd op hun heilige grond. In 1948 gaven ze daarom opdracht voor een monument voor Crazy Horse, een van hun vroegere leiders. Badlands National Park wordt gekenmerkt door bijzondere canyons en geërodeerde rotsformaties. Badlands beschermt een groot stuk prairie, dat het leefgebied vormt van bizons, dikhoornschapen, prairiehonden en de bedreigde zwartvoetige fretten. Jewel Cave National Monument met ongeveer 300 kilometer aan ontdekte paden is dit de op twee na grootste grot ter wereld.

Dag 7: Rapid City – Deadwood – Devils Tower – Buffalo – 394 km/ca. 4u30

Maak een kleine omweg naar Deadwood. In deze stad woonden ooit Calamity Jane en Potato Creek Johnny. Ze zwierven rond in de goldrush en als ze niet op zoek waren naar goudschatten, maakten ze stampij in de saloons. Ook vandaag de dag lijkt het alsof deze personages de stad nooit hebben verlaten. Doe een stap terug in de tijd en ontdek zelf hoe authentiek dit stadje is. Devils Tower rijst zo abrupt op uit het landschap, dat de mensen door de eeuwen heen allerlei verklaringen voor dit natuurfenomeen hebben bedacht. De 250 meter hoge monoliet is een heilige plaats voor indianenstammen uit de omgeving, waaronder de Lakota, Arapaho en Shoshone. De top van Devils Tower is zo groot als een voetbalveld. Tijdens wandelingen rondom kan je prairiehondjes, marmotten, bizons, witstaart- en muildierherten, gaffelbokken, dikhoornschapen en poema’s spotten. In het stadje Buffalo kun je de sfeer van het Wilde Westen ophalen, dankzij de vele historische gebouwen en musea aan Main Street.

Dag 8: Buffalo – Sheridan – Cody – 303 km/ca. 3u30

Na een rit van 20 min. kom je aan bij het Fort Phil Kearny State Historic Site, opgericht in 1866 en vernoemd naar een populaire generaal van het Unionleger. Het was één van de 3  forten ter bescherming van reizigers op de Bozeman Trail, die naar Montana trokken op zoek naar goud. Met zijn authentieke Main Street, cowboywinkels met zadels en lasso’s is Sheridan een leuke stopplaats. De leukste bezienswaardigheid is de winkel King’s Saddlery waar echte cowboys hun inkopen doen. Het bijbehorende Don King Museum bezit een grote collectie van cowboy memorabilia zoals zadels, wagens, voorwerpen van Native American kunst en wapens die stammen uit ’the Old West’. Wil je het echte western leven ervaren? Ga dan in Cody naar de Old Trail Town, bestaande uit gerestaureerde historische gebouwen, waar ’s avonds een echte ‘wildwest shoot-out’ wordt nagebootst. Ook rodeo is een belangrijk onderdeel van de cultuur van Cody. Van juni tot en met augustus staat Cody iedere avond in het teken van de Cody Nite Rodeo.  Je kunt er genieten van een typische westernavond.

Dag 9: Cody – Yellowstone – Gardiner – 210 km/ca. 3u30

Vandaag ontdek je oostelijk deel van Yellowstone. Yellowstone Lake ligt op een hoogte van 2.357 meter en is het grootste bergmeer van Noord-Amerika. Het meer is 354 vierkante kilometer groot en op sommige plaatsen meer dan honderd meter diep. Aan de noordkant van Yellowstone Lake begint de Yellowstone-rivier. De rivier baant zich een 25 kilometer lange weg door Hayden Valley en bereikt vervolgens de Grand Canyon of the Yellowstone, een smalle canyon van 450 meter diep. Ook is Hayden Valley een toplocatie voor het spotten van wild. De meeste kans op succes het je rond zonsopkomst en zonsondergang. Bizons kun je bijna niet missen tijdens een rit over de Loop Road. Verder naar Gardiner, gelegen aan de noordgrens van het park, in de ruige Paradise Valley waar de Gardner- en Yellowstone-rivier zich splitsen. De stenen poort die de noordelijke ingang van het park markeert, is de oudste ingang van het park en was lange tijd de enige.

Dag 10 : Gardiner – West Yellowstone – 86 km/ca. 2u00

Ontdekking van het noordwestelijk gedeelte van het park. Start met Mammoth County, een thermaal gebied met prachtige heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen, een zachte witte substantie. De bronnen zorgen voor het ontstaan van natuurlijke terrassen. De terrassen bij Mammoth zijn ruim zestig meter hoog. Op de route naar West Yellowstone kan je nog enkele watervallen en het museum van de Ranger bekijken. In West Yellowstone is een bezoek aan het Grizzly & Wolf Discovery Center een must. Hier worden beren en wolven opgevangen die in het wild niet kunnen overleven.

Dag 11: West Yellowstone – Grand Teton – Victor – 245 km/ca. 3u30

Geyser Country staat op het programma. Yellowstone bevat de helft van de geisers op aarde. De geisers in het park liggen grotendeels in het Upper Geyser Basin; hier vind je er binnen anderhalve vierkante kilometer maar liefst 150. De vijf grootste geisers zijn Grand, Castle, Daisy, Riverside en Old Faithful. Old Faithful is de actiefste en de beroemdste. Hij laat ongeveer eens in het anderhalf uur een krachtige stroom water en stoom de lucht in spuiten. Onmiddellijk ten zuiden van Yellowstone ligt Grand Teton National Park. Dit park bestaat uit twee totaal verschillende delen. In het oosten ligt een breed dal met de slingerende Snake River, in het westen vind je de steile, met sneeuw bedekte Teton Range die oprijst uit het dal. Teton Range is  een actieve en langgerekte bergketen, met acht pieken die hoger liggen dan 3.600 meter. Onderdeel van deze keten is de 4.197 meter hoge Grand Teton. In Grand Teton National Park hebben de gletsjers uit de laatste ijstijd een keten van acht grotere en een paar kleinere meren geschapen, waarin de spitse bergtoppen weerspiegeld worden. In het ochtendlicht zijn de bergen op hun mooist.

Dag 12: Victor – Lava Hot Springs – 240 km/ca. 2u30

Na 1u30 is het tijd om de benen te strekken in Idaho Falls. Hier kan je prachtige wandelingen en fietstochten maken, kajakken of raften. Idaho Falls is vernoemd naar de door de mens gemaakt waterval die over een dam door het stadscentrum stroomt.  Langs deze oever ligt de 8 km lange Greenbelt: een groene strook met stadsparken en mooie uitzichtpunten. Verder naar Lava Hot Springs, een klein charmant stadje gekend voor de talloze wateractiviteiten: waterpark, hot pools of ‘tuben’ op de Portneuf Rivier. Maar ook het mooie downtown met historische gebouwen of de unieke geiser van Soda Springs die water meer dan 30m in de lucht spuit, is een stop waard.

Dag 13: Salt Lake City

Salt Lake City wordt aan de oostzijde omgeven door de Wasatch Mountains en ten noordwesten ligt het immense Great Salt Lake, een groot zoutmeer.  Salt Lake City is het centrum van de mormoonse kerk met als populairste attractie Temple Square, met verschillende mormoonse gebouwen. Ben je op zoek naar je voorouders? Ga dan zeker langs de Family History Library. Hier liggen miljoenen documenten over geboorte- en sterfdata van mensen uit verschillende landen. De data gaan tot 500 jaar terug. Maar Capitoolgebouw en de verschillende musea zijn een bezoek waard. In het Pioneer Memorial Museum ga je naar de tijd van de pioniers. Fort Douglas neemt je mee naar de militaire geschiedenis en in het Utah Museum of Natural History leer je meer over de gesteenten, mineralen, lokale planten en dieren …

Dag 14: Salt Lake City – Brussel

Rit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar België

Dag 15: Brussel

Aankomst

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

15-daagse Fly & Drive naar de Wild West