11-Daagse Rondreis Alaska

13 dagen / 11 nachten

Hoogtepunten

Kenai Fjords National Park - 11-Daagse Rondreis Alaska | US Travel

Reisbeschrijving

Neem je liever ruim de tijd om het ruwe Alaska te verkennen? Tijdens deze 11-daagse rondreis ga je van Anchorage, naar Denali National Park en het noorderlicht in Fairbanks. In het Kenai Fjords National Park beleef je Alaska op zijn wildst. Tussen de ijsfjorden, bergen, meren sta je oog in oog met de natuur. Een ding is zeker: deze rondreis naar Alaska zit tjokvol avontuur.

11-Daagse Rondreis Alaska

Programma

Dag 1: Brussel – Anchorage
Vlucht naar Anchorage, ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel.
Dag 2: Anchorage
Verkenning van de stad: het Anchorage Museum en het Alaska Native Heritage Center zijn de twee grootste musea en bieden een overzicht over de geschiedenis en cultuur van Alaska. Zoals de goudkoorts, de tijd dat Alaska tot Rusland behoorde en het culturele leven van de eerste bewoners van Alaska. Wil je een schitterend zicht over de bergen, gletsjers, beken en bomen? Neem dan de aerial tram.
Dag 3: Anchorage – Talkeetna – 190 km
Talkeetna ligt aan de voet van de Mount Denali en is omgeven door meren en een rivier waardoor er tal van watersporten mogelijk zijn. Ontdek de omgeving per kajak, kano of roeiboot.
Dag 4: Denali National Park
Omdat het grootste deel van dit park niet toegankelijk is voor privé voertuigen, raden wij een bustour aan. Dit park biedt een verscheidenheid aan van flora en fauna. Bij Savage River starten een aantal korte wandelroutes vanaf de parkeerplaats. Verder kan je er tijdens de zomermaanden ook de sleehonden-demonstratietour volgen.  Tijdens deze show wordt de manier van reizen in Alaska getoond, samen met een bezoek aan de kennels en informatie hoe zij de natuur en de wilde dieren beschermen. Je kan hier ook een quadtour maken.
Dag 5: Denali National Park – Fairbanks – 250 km
Deze stad is gekend vanwege de geschiedenis van de goudzoekers en het noorderlicht. Vanuit Fairbanks vertrekken er excursies naar de poolcirkel. Je kan de omgeving verkennen per boot of watervliegtuig.
Dag 6: Fairbanks
Start de dag met een bezoek vaan het Morris Thompson Cultural en Visitor Center waar je meer informatie krijgt over de bezienswaardigheden in de omgeving. Het attractiepark Pioneer Park is gericht op de geschiedenis van Alaska waar je onder andere de gerestaureerde boot SS Nenana en Gold Rush Town kan bewonderen.  Je kan ook deelnemen aan een stadswandeling langs de bezienswaardigheden zoals Golden Herat Park, Trans-Alaska Pipeline, de botanische tuinen en de universiteit met zijn museum.
Dag 7: Fairbanks – Glennallen – 400 km
Je eerste stop is in het plaatse North Pole, de thuisbasis van de Kerstman. Nadien rij je verder naar Paxson, een geliefde plaats voor vissers. Hier kan je vissen op meerforellen en zalmen. Verder naar Glennallen
Dag 8: Glennallen – Palmer – 220 km
Verder naar Palmer. Onderweg kan je een stoppen in het Indepedence Mine State Historical Park, bestaande uit twee mijnen waar velen op zoek gingen om goud te winnen. Je leert er hoe het was om te leven en werken in een van de grootste goudmijndorpen van Alaska. Ook een bezoek aan een muskusosboerderij is een must. Dit is één van de oudste diersoorten in het arctisch gebied.
Dag 9: Palmer – Seward – 270 km
Seward ligt op het Kenai schiereiland met als hoogtepunt het Kenai Fjord National Park. Maak een korte wandeling naar de Exit Glacier of ga naar het Harding Icefield, een ijsveld met ruim 38 gletsjers.
Dag 10: Seward
Tijdens een boottocht kan je genieten van de prachtige natuur en dolfijnen, zeeleeuwen, orka’s en bultruggen spotten. Geen zeebenen?  Bezoek dan het Alaska Sealife Center waar je kan zien hoe gewonde en zieke dieren worden opgevangen en verzorgd.
Dag 11: Seward – Anchorage – 200 km
Geniet onderweg van de prachtige natuur en stop regelmatig voor een wandeling.  Eenmaal in Anchorage kan je nog shoppen om enkele souvenirs mee te nemen naar huis.
Dag 12: Anchorage – Brussel
Naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en vlucht naar Brussel.
Dag 13: Brussel
Aankomst

US Travel

door Liesbet's Reiscenter

Al meer dan 20 jaar zijn we op de reismarkt aanwezig en hebben zo de gelegenheid gehad onze expertise op te bouwen. Meer lezen

Bel ons

014 49 20 00

Mail ons

info@ustravel.be

Kom langs

Molenstraat 10, Herenthout

Reisaanvraag

11-Daagse Rondreis Alaska